Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Belgisch spoorwegverleden

Een verlaten seinhuisje van het Belgische spoorwegareaal maakt altijd een dankbaar onderwerp van een fotoreeks, zeker wanneer het zo'n prachtexemplaar is als deze Controle Ferroviaire...

Wie een zwak heeft voor treinen, spoorwegen en alles wat er bij hoort, kon in het verleden al uitgebreid zijn hart  ophalen bij verschillende fotoreeksen over die onderwerpen op deze website. De inmiddels verdwenen "Orient Express" aan het station van Leuven vormde zeker één van de hoogtepunten. Daarnaast zijn er ook de vaak indrukwekkende reparatieateliers, zoals "Remise Monceau" en "Atelier Central". Zelfs een oude, in onbruik geraakte spoorwegbrug "Lost Bridge" mag niet in het overzicht ontbreken. Ook de vele verlaten seinhuisjes en controleposten vormen een mooi beeld van de rijke Belgische spoorweggeschiedenis. Recent werden er enkele daarvan in de kijker gezet op deze website: "Cabine d'Aiguillage" en "Train Control". Ook de al wat oudere en inmiddels gesloopte "Control Tower" hoort in dit lijstje thuis.

Deze Controle Ferroviaire is nog een van die verlaten seinposten. En wat voor een! Gesitueerd bij een belangrijk spoorwegknooppunt, geeft dit indrukwekkende seinhuis een mooi beeld van de complexiteit en de belangrijkheid van een goede afwikkeling van het spoorwegverkeer. Toen het enkele jaren geleden vervangen werd door een groter complex, werd er voor geopteerd om niet alleen de verkeersregeling er in onder te brengen, maar er tevens een opleidingscentrum aan te koppelen. Het toenemende treinverkeer vergt immers een grondig inzicht in een degelijke verkeersregeling.

Klik op de link hieronder om een kijkje te nemen in dit mooie controlecentrum.

Reacties zijn uitgeschakeld.