Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Urban Relics

Uncovering forsaken beauty

Welkom bij URBAN RELICS. Dat je op deze website terecht bent gekomen, betekent allicht dat je geïnteresseerd bent in urban exploring, dat verlaten gebouwen en structuren je intrigeren, dat het desolate en het verval je aanspreken. Wel, hier ben je aan het juiste adres! Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke, vervallen gebouwen. Voor het merendeel zal je vooral dàt aantreffen op deze site. Maar ook méér dan dat!

Urban Relics in vogelvlucht

Deze website bevat, verdeeld over verschillende fotoreeksen, enkele honderden foto's. Hieronder krijg je alvast een voorsmaakje van wat je in die verschillende fotoreeksen kan vinden. Het zijn losse beelden, geplukt uit de verschillende albums, die je al een beetje de sfeer van de website laten aanvoelen...

Urban Relics

Een klein beetje achtergrondinformatie over de fotograaf achter Urban Relics.

Shop

Dank zij Werk aan de Muur kan ook jij een echte Urban Relics in je huiskamer hangen.

Contact opnemen?

Deze website werd met veel liefde gebouwd. Ik hoor graag je feedback!

Disclaimer

Urban exploring is niet zonder risico's! Je kan geconfronteerd worden met zichtbare en onzichtbare valkuilen. In een verlaten gebouw bestaat er steeds een kans op instorting van trappen en vloeren, er kunnen nog (resten van) gevaarlijke producten (asbest, chemicaliën,...) aanwezig zijn, er kunnen gebruikte injectienaalden, verroeste spijkers, glasscherven en dergelijke meer aanwezig zijn. Bovendien is het niet ondenkbaar dat je met 'ongewenste ontmoetingen' te maken krijgt, zoals landlopers, junkies, koperdieven,...
Waag je daarom niet aan urban exploring zonder je grondig te informeren en voor te bereiden. Ga nooit alleen ergens binnen en zorg dat ook aan het 'thuisfront' iemand op de hoogte is waar je naartoe gaat. Zorg voor degelijke bescherming: stevig schoeisel, een beschermingsmasker (asbest), een degelijke zaklamp en je mobiele telefoon voor het geval je een 'hulplijn' moet inschakelen. Let altijd heel goed op waar je je voeten neerzet en zorg er te allen tijde voor dat je weet waar je metgezellen zijn en dat zij ook weten waar jij bent. Informeer je vooraf zo grondig mogelijk over de locatie die je gaat bezoeken. Bekijk eventueel de foto's van anderen, zodat je al een idee hebt waaraan je je kan verwachten.
Voelt het om een of andere reden niet goed aan? Maak dan meteen rechtsomkeer! Geen enkele foto is een lichamelijk letsel (of erger) waard!

Vind Urban Relics op sociale media

Facebook

Instagram

Youtube