Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Urban Relics 2.0

Naar aanleiding van technische moeilijkheden met de vorige versie werd de website van Urban Relics de voorbije weken in een volledig nieuw jasje gestoken.

In de vorige versie van de website zaten een aantal features, die na een update van het achterliggende systeem niet langer ondersteund werden. De tabel, waarop onder meer de "locatiestatus" gebouwd was, was één van die features. Hoog tijd dus om een en ander te evalueren.

Wat is nieuw?

Wel, inhoudelijk is er al bij al weinig veranderd. De fotoreeksen, met de bijhorende achtergrondinformatie, zijn er nog steeds. Maar in plaats van in "blog posts", werden ze nu ondergebracht in "portfolio's". Dat heeft enkele voordelen, die vooral met de "kijkervaring" te maken hebben. Zo kunnen er nu bijvoorbeeld filters toegepast worden in de categorieën waarvan veel fotoreeksen bestaan. Niet geheel verwonderlijk is de categorie "urbex" er zo eentje. Met op dit moment meer dan 250 fotoreeksen werd het blogverhaal nogal onoverzichtelijk. Kijk dus zeker eens naar het item "fotografie" in het menu links. Van daaruit kan je kiezen uit 6 categorieën:

  • Urbex
  • Chernobyl
  • Haut Fourneau B (die met 12 bezoeken wel een eigen sectie verdiend heeft)
  • Architectuurfotografie
  • Landschapsfotografie
  • Nachtfotografie

Het bloggedeelte van de website zal voortaan gebruikt worden waar het eigenlijk voor bedoeld is: voor het posten van nieuws- en infoberichten.

Wat is verdwenen?

De locatiestatus is in de nieuwe versie gesneuveld. Het ambitieuze voornemen om een up to date status bij te houden van een kleine duizend locaties, bleek in de praktijk een zeer tijdrovende bezigheid. Bovendien kon van heel wat locaties de actuele status niet nagegaan worden, waardoor de lijst in feite een hoop achterhaalde informatie bevatte. Wanneer je een bezoek aan een locatie inplant, check je best vooraf even op internet en via sociale media wat de actuele situatie van de locaties is...

Rest er me alleen nog je veel kijk- en leesplezier te wensen.

Reacties zijn uitgeschakeld.