Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Huizenjacht

Hoe leuk het ook is om in gezelschap te gaan exploren, soms is het ook fijn om er alleen op uit te trekken. Je hebt meer tijd voor jezelf en tijd om in alle rust en stilte te genieten van de spanning, het ontdekken, het inleven en het fotograferen. Bovendien ziet niemand welke idiote toeren je soms moet uithalen om ergens binnen te komen... 🙂

Wanneer ik er alleen op uit trek, vermijd ik uit veiligheidsoverwegingen de (grote) industrieën. Er zijn immers te veel en te grote risico's aan verbonden. Het gaat vaak om erg uitgestrekte industriële sites, met vele donkere en onverwachte valkuilen, vaak nog (restanten van) gevaarlijke chemicaliën. Bovendien kan je er koper- en metaaldieven tegen het lijf lopen. Als je daar wat overkomt, is het wel handig dat iemand je ter hulp kan schieten, of ten minste hulp inroepen.

Bij andere, kleinere locaties, zoals huizen ligt dat anders. De locaties zijn kleiner; er is minder kans op onverwachte valkuilen en de kans dat je er koperdieven tegenkomt, is zo goed als onbestaande. Je kan er dan weer wèl krakers, of erger: junkies aantreffen. Het blijft dus toch altijd wel goed uit je doppen kijken. Wanneer iets niet goed aanvoelt, meteen rechtsomkeer maken! Geen enkele foto is het waard dat je er lijf en leden voor riskeert.

Toen ik onlangs een vrije dag had, besloot ik er nog eens in mijn eentje op uit te trekken. Het werd een dag voor huizen en villa's en als tussendoortje ook een reeks oude autootjes.

De eerste was Villa Docteur, die momenteel erg in trek is. Ik was er dan ook niet lang alleen. Na een uurtje stond ik plots oog in oog met een groepje Duitse urbexers, die zich het pleuris schrokken toen ze een deur open trokken en ik plots voor hun neus stond... Ik maakte ook een stop bij Maison Grand Georges. Een oud boerenhuisje, dat al vele jaren een gekende urbex-trekpleister is. Als afsluiter stond Magasin de Peinture op het programma...

Klik op de onderstaande links om de respectieve fotoalbums te bekijken:

Reacties zijn uitgeschakeld.