Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Chateau Rolls Royce

Verborgen in een donker hoekje van mijn harde schijf trof ik deze oude reeks uit 2016 nog aan. Omdat we er toen niet binnen raakten en dus alleen buiten foto's konden maken, deed ik nooit iets met de foto's. Zeven jaar na het bezoek, heb ik er nu dan toch maar een reeksje van gemaakt...

In urbexmiddens kende men Hof ter Borght in Westmeerbeek jarenlang als 'Chateau Rolls Royce', omwille van de prachtige blauwe Rolls Royce Silver Shadow. Rolls Royce bouwde de Silver Shadow tussen 1965 en 1979. Hij was in zijn tijd het duurste en meeste luxueuze model dat door Rolls Royce op de markt werd gebracht. Dit exemplaar werd gebouwd in 1975 en werd voor het eerst geregistreerd in januari 1976, als één van de laatste varianten van het model. Het ruim twee ton wegende gevaarte was meer dan 5 meter lang, 1,80 meter breed en had een cylinderinhoud van 6.750 CC. Hij haalde zonder veel moeite een topsnelheid van 205 km/u.

Rolls Royce had aandachtig het Traction Avant model van Citroën bestudeerd en repliceerde voor de Silver Shadow de hydropneumatische vering, maar dan aangepast voor de veel zwaardere Silver Shadow. Samen met het systeem van dubbele assen, leverde dit een ongeëvenaard rijcomfort op.

Naast deze mooie en mooi bewaard gebleven wagen had het kasteeldomein met zijn Engelse landschapstuin nog veel moois te bieden. Daaronder niet in het minst de indrukwekkende orangerie. Het kasteel ondergaat momenteel een grondige renovatie en zal in de toekomst een nieuw leven krijgen als hotel.

Via de link hieronder kan je een impressie vinden van dit mooie kasteeldomein.

Reacties zijn uitgeschakeld.