Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Chateau Controverse...

Een prachtig kasteel met nog tal van leuke details, waarover in urbexmiddens nogal wat controverse bestaat. Ik heb het niet aan mijn hart laten komen en heb me in mijn eentje enkele uren fijn vermaakt in dit mooie historische pand.

Urbexland is behoorlijk verdeeld over deze locatie. Het kasteel in kwestie staat al geruime tijd leeg, hetgeen ook duidelijk te zien is aan de staat van verval. Er zijn bovendien geen nutsvoorzieningen meer aangesloten. Na het overlijden van de eigenaar, die nog een tijdje in de kasteelboerderij naast het kasteel woonde, werd ook het inboedel van het kasteel geveild. Het kasteel zelf is daarom wat mij betreft duidelijk “Urbexwaardig”: onbewoond, quasi leeg en in verval.

“Niet waar!” roepen anderen luidkeels, telkens wanneer iemand een fotoreeks over het kasteel openbaar maakt. Volgens hen is er hier geen sprake van “Urbex”, omdat het kasteel nog een eigenaar heeft… Ik vind dat een vreemde redenering. Immers heeft 99% van de plekken die we bezoeken nog een eigenaar.

[ rant ] Er was een tijd dat ik me vreselijk stoorde aan dit soort van tenenkrullende huichelarij. Ondertussen heb ik geleerd om me niet al te veel meer aan te trekken van de stoerdoenerij, die blijkbaar onlosmakelijk met het fenomeen Urbex verbonden is en van de “geheime” groepjes waar de figuren die zich tot de crème van de urbexwereld rekenen in ware KGB-stijl de vervolging inzetten van al wie in hun ogen een dissident is. Het zou komisch zijn, als het niet zo intens droevig was. Maar goed, laat ze maar hun gang gaan in de donkere achterkamertjes van Facebook. Ik doe ondertussen lekker mijn ding, op mijn eigen manier en onder mijn eigen voorwaarden. Meer moet dat niet zijn. [ /end rant ]

Dat gezegd zijnde: geniet van de foto’s van dit mooie kasteel!

Reacties zijn uitgeschakeld.