Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Terug naar Normandië

Tijdens onze eerste trip naar Normandië misten we om uiteenlopende redenen enkele toplocaties. Omdat we die toch zeker wouden afvinken, keerden we enkele weken later op onze schreden terug voor een blitzbezoek...

Bij ons vorige bezoek aan deze regio stonden Hôpital Plaza en Chapelle des Pelotes bovenaan het programma. Twee oude locaties in de wereld van urban exploring, maar nog steeds bijzonder mooi en erg gewild. Het geluk zat ons die dag echter niet mee. Bij Hôpital Plaza konden we geen ingang vinden en bij Chapelle des Pelotes werden we geconfronteerd met een opzichter die op het terrein rondom het kasteel en de kapel aan het werk was... Ook al zagen we tijdens deze driedaagse in Frankrijk heel wat andere mooie dingen, bleven we toch de teleurstelling met ons meedragen dat die twee niet gelukt waren. Er was dan ook niet veel voor nodig om enkele weken later een herbezoek in te plannen.

Aangezien we deze keer maar voor één dagje gingen, kwam het er op aan op tijd te vertrekken. Het is immers een tripje van 7 uren rijden... We vertrokken om middernacht en reden in één ruk door tot aan onze bestemming. 's Ochtends om 7 uur stonden we voor de poort van Hôpital Plaza. En ja hoor, deze keer leverde onze inspanning het verhoopte succes op! We vonden al snel een ingang en hadden de daaropvolgende uren het hele complex voor ons alleen. Wàt een machtige locatie!

 

Ook Chapelle des Pelotes, waar we de eerste keer tegen een opzichter aanliepen, bleek ons deze keer gunstiger gezind. We slopen stiekem achterom door het struikgewas en vonden al gauw een raampje waarlangs we met enig klimwerk konden binnen raken. Het torendeurtje, dat toegang geeft tot het balkon, bleek stevig op slot te zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook vanop de begane grond is deze kapel de moeite meer dan waard.

In het naar huis rijden, pikten we nog deze kasteelruïne mee. Niet meteen spectaculair (de buitenkant was mooier dan wat er nog over was van de binnenkant), maar toch leuk op even halt te houden. Een sterk vervallen kasteel, waar je heel goed moest opletten waar je je voeten neerzette...

Via de onderstaande links kan je de volledige fotoreeksen bekijken.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.