Mont G. I : de kerk

Mont G. I : de kerk

Monastery Mont G is een kloostercomplex dat gesticht en gebouwd werd tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Waalse karmelieten. Eind jaren ’20 werd het complex overgenomen door een orde van missionarissen, die er een studiehuis en noviciaat en vanaf eind jaren ’60 ook een bezinningscentrum vestigden.

Bij het begin van het millennium hielden de paters het er voor bekeken en werd het complex aangekocht door de gemeente, die op de site onder meer een rusthuis oprichtte. Het bestaande kloostercomplex werd tien jaar later weer verkocht aan een projectontwikkelaar met de bedoeling er een hotel/restaurant en een aantal serviceflats in onder te brengen.

Het mooiste deel van het kloostercomplex en meteen ook het deel waar mijn fotoreportage over handelt, is de neogotische kloosterkerk, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Carmel. De kerk, een driebeukige zaalkerk, werd ontworpen door een Brusselse architect en is voorzien van een vierkante toren met drie geledingen, rechts van de narthex en een kleinere, polygonale traptoren links ervan.

Bekijk zeker ook de reportage van het klooster bij deze kerk!

 

 

Gepost op: 29 februari 2016

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up