Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Villa Reina

Villa Reina

Grote vervallen villa met bijhorende bottelarij.

22 augustus 2020 - 12 maart 2023

Deze ooit chique villa was de familiezetel van de uitbaters van het bijhorende bedrijf, waar het plaatselijke bronwater gebotteld werd. Het bedrijf ging in 2001 op de fles (pun intended) en zowel de villa als de bedrijfsgebouwen kwamen leeg te staan. Leeg? Niet helemaal... De villa bevat nog een hoop meubilair en persoonlijke spullen en het bedrijfsgebouw ziet eruit alsof alleen een flinke schoonmaakbeurt in de weg staat van een heropstart...

In de regio is er nogal wat te doen om deze villa, die in een mooi park met vijver gelegen is. Een projectontwikkelaar koestert namelijk plannen om de gebouwen te slopen en er twee appartementsblokken neer te poten, zeer tegen de zin van de omwonenden. Zij vrezen niet alleen - terecht overigens - dat het woonproject een te zware ruimtelijke impact op de omgeving zal hebben, maar moeten ook met lede ogen toezien hoe een mooi dorpsgezicht teloor gaat.

Drie jaar na het eerste bezoek kwam ik bij toeval nog eens langs deze villa. Ondanks de plannen om er appartementen te bouwen, was de villa er nog steeds. Een goede gelegenheid om even te kijken hoe ver het verval ondertussen gevorderd was... In de villa zelf was het verval ondertussen nog wat verdergezet, maar was er al bij al weinig veranderd. De bottelarij daarentegen was zo goed als volledig leeggehaald. De zeven laatste foto's in de galerij zijn van deze revisit.