Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Villa Alexia

Villa Alexia

Mooie, klassieke villa met rieten dak, verwoest door waterinsijpeling.

6 maart 2018

Verlaten huisjes zijn over het algemeen niet echt mijn ding. In de meeste gevallen werden ze zodanig in scene gezet door mensen die zich ten onrechte "urban explorers" noemen. Er blijft dan meestal maar bitter weinig originaliteit over. Bovendien zijn er vaak nog een hoop persoonlijke spullen van de voormalige bewoner(s) aanwezig. Daardoor voelt een bezoek meer als een schending van de privacy dan een urban explore...

Niettemin maak ik soms graag een uitzondering. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om een huisje dat een mooi natuurlijk verval vertoont en waar nog niet al te veel gevandaliseerd werd. In deze villa van een voormalige pianolerares aan het conservatorium was dat het geval. Het natuurlijke verval heeft zich vrij snel ingezet, nadat het strodak het op verschillende plaatsen begaf. Jammer genoeg bleef de villa niet gespaard van dieven, vandalen en stagers.

Zoals steeds heb ik mijn kijk op dit huis zo veel mogelijk gefocust op het verval en zo weinig mogelijk op het persoonlijke... Het is al bij al best nog een uitgebreide reeks geworden.