Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Swamp Hotel

Swamp Hotel

Betonnen ruïne van wat ooit een poepsjiek hotel aan de rand van Mechelen had moeten worden.

21 oktober 2015

Achter het Vrijbroekpark in Mechelen bevindt zich dit megalomane project, wat ooit een groot en poepsjiek hotel had moeten worden. Het moest een luxehotel met 19 verdiepingen worden, maar verder dan twee bouwlagen is men nooit geraakt. Tegen dat de tweede bouwlaag voltooid was, stelde men vast dat de architect zich misrekend had met betrekking tot de stabiliteit van de ondergrond en dat het bouwsel langzaam maar zeker in de grond zakte... De werken werden meteen stilgelegd en vandaag, meer dan 40 jaar later, blijft alleen nog deze met groen en graffiti overwoekerde betonnen ruïne over.

Eind 2019 besliste de provincieraad van Antwerpen om de ruïne op te kopen. Het is de bedoeling om ze deels te integreren in het Vrijbroekpark en deels in te schakelen als natuurproject. In dat deel zal een habitat voor vleermuizen worden ingericht.

Hier begon voor mij het urbex-avontuur. Hoewel ik eerder al in verlaten gebouwen ging rondsnuffelen, gebeurde dat hier voor het eerst gewapend met een fototoestel. Van "urban exploring" had ik op dat moment nog niet gehoord...