Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Nato Barracks

Nato Barracks

Het trieste lot van een voormalige NATO-kazerne in Duitsland.

30 juni 2019

Het is droevig gesteld met deze voormalige kazerne van de NATO in Duitsland. Zo ongeveer alles wat vernield kon worden, is er ook effectief vernield. Wie tegenwoordig door de kazerne loopt of rijdt, komt meestal ruïnes tegen. Bomen groeien in het merendeel van de 16 gebouwen. Ramen zijn vernield, muren werden volgeklad. De gebouwen schreeuwen letterlijk om sloop. Enkele shots van de theaterzaal en nog een shot van de antennemast was het beste wat er nog uit te persen viel...

De bouw van de kazerne begon in 1968. In 1969 werd ze betrokken. Tussen 1969 en 1990 was de kazerne een Nike-stelling. In 1969 werd een luchtafweerregiment van de Belgische strijdkrachten opgesteld. In 1991 gebruikten de Amerikanen het als administratieve voorziening. In 1995 verlieten de Belgische strijdkrachten het domein. Inmiddels onderzocht het Ministerie van Justitie de mogelijkheid om een ​​gevangenis in de kazerne in te richten. Het project is om verschillende redenen mislukt.

De toekomst van het militair domein is onduidelijk. De gemeenschap informeert regelmatig bij de nieuwe eigenaar, een immobiliënmakelaar, naar de stand van zaken. Concrete informatie is daar nog niet uit voortgekomen.