Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Metro Chet

Metro Chet

Eén van de vier 'spookstations' op de tramlijn Châtelet in Charleroi..

5 augustus 2018

Het premetrostation Chet is één van de vier 'spookstations' op de tramlijn Châtelet in Charleroi. Op deze zeven kilometer lange tramlijn, die het centrum van Charleroi moest verbinden met het zuidwestelijk gelegen Châtelet, waren acht stations voorzien. Vier ervan, waaronder dit station Chet, werden volledig afgebouwd. Twee andere stations staan nog steeds in ruwbouw en aan nog twee andere werd zelfs nooit begonnen.

De openbare vervoersmaatschappij nam de lijn naar Châtelet, ook wel Chatelineau of Centenaire genoemd, dan ook nooit in gebruik. Vanaf de aftakking (tussen Waterloo en Samaritaine van de lijn naar Gilly) zijn sporen aanwezig tot voorbij station Centenaire. De lijn is klaar voor onmiddellijke exploitatie, maar moet eerst hersteld en ontgroend worden. Verder is de lijn tot voorbij station Corbeau in ruwbouw aanwezig.

De Métro Léger de Charleroi stond lange tijd bekend als een "grand travail inutile" (groot nutteloos werk), omdat een groot deel van het systeem er lang ongebruikt bij lag. Daarom reorganiseerde men het net in 2012 grondig. Men nam men alsnog vele uitbreidingen in dienst, waardoor het netwerk nu vrij goed werkt. Op 21 juni 2013 werd de reorganisatie afgerond door de opening van de nieuwe tramlijn naar het noorden.