Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Masters of Steel

Masters of Steel

Toeleveringsbedrijf van de Luikse staalindustrie.

10 september 2016

Dit gebouw, hoewel in urbexmiddens meestal beschouwd als een afzonderlijke locatie, moet in feite samen gezien worden met 'Control Room S'. Beiden maakten initieel deel uit van één en dezelfde elektriciteitscentrale van het staalbedrijf Cockerill.

Na het stopzetten van de activiteiten van Cockerill, werden de gebouwen overgenomen door het Zweedse staalbedrijf Akers, dat er cylinders voor walserijen produceerde. Op de eerste twee foto's zie je echter nog de achtergebleven Citroën-turbines van de voormalige elektriciteitscentrale.

Ten tijde van mijn bezoek daar, was het een "slapend" bedrijf. Het werd nog niet officieel of definitief stopgezet. De productie lag er al een hele tijd stil, omdat het bedrijf de arbeiders niet meer kon betalen. De productie kon op elk ogenblik terug starten. Niet zo lang na mijn bezoek vernam ik dat het bedrijf de activiteiten definitief gestaakt had. De fabriek is inmiddels leeggehaald, maar de gebouwen staan nog overeind. Aangezien de meeste industriële gebouwen in de omgeving gesloopt werden of worden, lijkt het aannemelijk dat deze gebouwen hetzelfde lot zullen ondergaan.