Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Maison Sven

Maison Sven

Huisje met enkele leuke art deco elementen.

22 juli 2016

Het bezoeken van private huisjes geniet op het vlak van urban exploring het minst van al mijn voorkeur. Het voelt altijd een beetje aan als het binnendringen in iemands privésfeer. Als ik dan toch al eens een huisje bezoek, dan probeer ik om vooral het verval vast te leggen. Ik zal dus nooit focussen op de privé spulletjes die er nog aanwezig zijn.

Voor Maison Sven maakte ik een uitzondering. Ik bezocht het huisje in het kader van de eerste groepsmeeting van de facebookgroep Urbex Nation (toen nog Scenes of Decay). Voor het organiseren van die meeting sprak ik een aantal mensen aan die ik persoonlijk ken en waarvan ik wist dat ze eigenaar waren van leegstaande panden. Sven, de eigenaar van dit huisje, is zelf een creatieve duizendpoot en was ooit ook bezig met fotografie. Hij was meteen enthousiast toen ik hem de vraag stelde.

Over het huisje zelf valt niet zoveel bijzonders te vertellen. Het gebouw werd door de opa van Sven opgericht in 1952. Hoewel in die periode de modernistische stijl al vrij gangbaar was, werd dit gebouw toch nog opgetrokken met de typerende art deco kenmerken die voor de Tweede Wereldoorlog erg in trek waren. Hier herkennen we onder meer de geknikte gevelvormen en de glas-in-lood-ornamenten.

Het huis werd inmiddels afgebroken om plaats te ruimen voor nieuwbouw appartementen.