Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Hunter Hotel

Hunter Hotel

Prachtig bewaard hotel in het Zwarte Woud, vol antieke snuisterijtjes.

13 september 2020

Een hoogtepunt in de meest recente road trip was dit unieke en mooi ingerichte hotel aan de rand van het Schwarzwald (Zwarte Woud) in Duitsland. Dit hotel is bekend onder verschillende namen: Hunter’s Hotel, Jägerhotel of Hotel S zijn er enkele van.

Het hotel begon zijn geschiedenis halverwege de 19e eeuw als een kleine boshut. Het kleine dorpje had op dat moment maar een paar huizen, die oorspronkelijk werden bewoond door bosarbeiders. Het gebouw werd voor het eerst gebruikt als bar en later als herberg aan het einde van de 19e eeuw, toen het populair werd onder wandelaars en jagers. Rondom de herberg ontstond stilaan een klein dorp. Later, in de jaren 1930 werd het zelfs uitgebreid tot een kuuroord. Deze modernisering voegde onder meer een restaurant toe aan het hotel, dat beroemd was vanwege het serveren van typische gerechten uit deze regio van het Zwarte Woud. In deze tijd werd er ook een skipiste aangelegd, waardoor het gebied in de winter een populaire vakantiebestemming werd.

Het gebouw is zeer goed bewaard gebleven, zonder sporen van vandalisme. De gelijkvloerse verdieping staat vol met antieke houten meubelen, piano's en snuisterijen. Het 'jagershut'-thema wordt benadrukt door de onmiskenbare aanwezigheid van opgezette dieren. De plafondverlichting van de banketzaal is gemaakt van geweien. Boven zijn er verschillende verdiepingen met kamers, allemaal uniek ingericht en gemeubileerd. Ze bevatten stuk voor stuk allerlei leuke details, zoals antieke radio's of grammofoonspelers en in eentje is nog een mooie gotische kinderwagen te zien.