Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Hotel au Paradis

Hotel au Paradis

Het eens vermaarde hotel/restaurant 't Convent, herleid tot een ruïne.

12 augustus 2017

Hotel-restaurant 't Convent werd opgericht in 1979 en bouwde al vrij snel een sterke reputatie op. Die resulteerde in 1993 in een ster in de Michelingids; een vermelding die behouden bleef tot in 2012. In 2011 liet de oprichter van de inmiddels vermaarde horecazaak zijn sterrenkeuken over aan zijn schoonzoon, die eveneens chef-kok is. Zijn dochter naam de zaalbediening voor haar rekening. In 2013 werd de sterrenzaak plots en schijnbaar zonder enige aanleiding gesloten, waardoor al snel de geruchtenmolen op gang kwam. De zaak zou failliet zijn en de oprichter zou zelfmoord gepleegd hebben… Even plots als Hotel au Paradis werd gesloten, verscheen de oprichter terug op het toneel. Zijn schoonzoon en dochter bleken te zijn vertrokken naar Frankrijk, waar de schoonzoon een aanbieding had aangenomen om te gaan werken in een driesterrenrestaurant en hij had even tijd nodig om dit te verwerken en om de menukaart te herschrijven.

Niet veel later liep het echter helemaal mis en bleek Hotel au Paradis gebukt te gaan onder een zware schuldenlast. Een herstellingsplan kon geen soelaas meer bieden en in 2013 werd Hotel au Paradis failliet verklaard. De inboedel werd openbaar verkocht, maar voor de terreinen en gebouwen werd geen koper gevonden. Sindsdien gaat het goed zienderogen achteruit. Inbraken, diefstallen en vandalisme hebben de voormalige sterrenzaak herleid tot een ruïne.

Tegen alle verwachtingen in werd 't Convent in 2018 toch nog overgenomen. Een echtpaar uit Roeselare telde ruim 500.000 euro neer voor de voormalige sterrenzaak. Geïnteresseerden kunnen de vorderingen van de renovatie opvolgen op de website van 't Convent 2.0.