Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Grand Hotel Regnier

Grand Hotel Regnier

Het eens luxueuze en geliefde hotel langs de Maas.

3 september 2017

Het Grand Hotel Regnier in Waulsort maakte deel uit van een cluster hotels en restaurants langs de Maas. De eerste toeristische activiteit in de omgeving gaat terug tot een herberg van veerman Ferdinand Martinot in 1876. Dit hotel, dat oorspronkelijk Grand Hotel de Waulsort heette, werd in 1904 gebouwd. In 1914 nam de familie Regnier het over, waarna het als Grand Hotel Regnier bekend raakte.

Door de goede treinverbinding en de ligging in de ongerepte natuur langs de betoverende Maas worden veel toeristen naar de regio gelokt en ontstonden er tal van kleine horecabedrijfjes. In 1934 telde men nog elf hotels, tien cafés, twaalf winkels en twaalf ambachtsbedrijven. Het Grand Hotel Regnier zou het eerste hotel in Europa zijn dat de luxe van een eigen ondergrondse parking bood. Vanwege veroudering van de gebouwen en verschuivingen in de toeristische sector verloor het hotel zijn vroegere aantrekkingskracht, tot het door de crisis eind jaren 1980 en begin jaren 1990 niet langer het hoofd boven water kon houden en noodgedwongen de deuren sloot.

Na jaren van leegstand en verval begon de eigenaar in april 2020 aan de sloopwerken. Dat was nodig omdat een deel van het gebouw was ingestort. Het leverde een gevaarlijke situatie op voor de omgeving. Het hotel werd gesloopt uit veiligheidsoverwegingen. Er zijn nog geen concrete plannen voor een nieuw project.