Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website. Dien een met redenen omkleed verzoek in via het contactformulier indien u over een afbeelding wenst te beschikken.
logo
  • Convent U

Convent U

Magnifieke kloosterschool in eclectische stijl.

29 mei 2019

Magnifiek en gigantisch klooster, opgericht in 1841 onder impuls van de dorpspastoor. Het klooster werd in de loop van de geschiedenis meermaals uitgebreid en heropgebouwd. Het liep tijdens de beide wereldoorlogen aanzienlijke schade op. Men maakte telkens van de gelegenheid gebruik om de gebouwen meer aan te passen aan de veranderende noden.

Binnen het complex zien we eclectische interieurs in diverse stijlen, neogotiek, neo-empire, neoclassicisme, art nouveau en art deco. Verspreid over het klooster zijn muurschilderingen, glas-in-loodramen, geëtst glas, lambriseringen en stucwerk overvloedig aanwezig. De verschillende gebouwen zijn met elkaar verbonden door monumentale gangen en gaanderijen.

Aan het klooster zijn nog een grote art nouveau wintertuin en een neogotische kerk. Die waren op het moment van mijn bezoek helaas niet toegankelijk. Ze verdienen alleszins een tweede bezoek. Hetzelfde geldt voor het omliggende park.

Scroll Up