Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Chateau Rolls Royce

Chateau Rolls Royce

Verlaten chateau, bekend om de Rolls Royce en de serre.

21 februari 2016

Het kasteeldomein ontstond in de late 18e eeuw. De rijke notaris A. S. begon in 1780 met de bouw van het kasteel, oorspronkelijk bestaande  uit een classicistisch hoofdgebouw, dat aan de voorzijde symmetrisch geflankeerd werd door twee lagere, 19de eeuwse zijvleugels en enkele bijgebouwen, waaronder een prachtige en quasi unieke oranjerie.

Na de dood van de notaris kwam het goed in handen van diens enige zoon, die het een significante meerwaarde gaf door de aanleg van een Engelse landschapstuin. Het omliggende park omvat een vijver met eiland en historische eendenkooi, prachtige oude bossen en een voormalige ijskelder. Toen ook de zoon kwam te overlijden, bleef het kasteel een tijd lang leeg staan. In 1831 deed het kasteel nog even dienst als commandopost van Leopold I, eerste koning van België.

In 1859 werd het geheel verkocht aan een baron, die het gebruikte als zomerverblijf. In 1909 koopt een rijke Antwerpese bankier het kasteel. Hij bouwt de twee torens die het kasteel flankeren. Het kasteel bleef tot halfweg de jaren vijftig in handen van deze familie. Vandaag is het kasteel en park eigendom van de Luxemburgse immobiliënfirma, die er in de toekomst een hotel wil starten.