Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Chateau des Plantes

Chateau des Plantes

Poepsjieke villa in de buitenwijk van een grote industriestad, met een cannabisplantage op de zolder.

4 maart 2017

Over de vroege geschiedenis van deze villa valt weinig te achterhalen. Typische villa in art deco stijl in de chiquere buitenwijk van een grote stad. Maar wat er zich achter de gordijnen van deze villa afspeelde is heel wat minder typisch. Het pand kwam in het nieuws toen er brand uitbrak. Op zich niet zo merkwaardig, ware het niet dat de brand ontstond in de clandestiene wietplantage op de zolder. Net meteen wat je verwacht in zo'n chique buitenwijk... "Chateau des Plantes" is dan ook een ietwat sarcastische verwijzing naar horticulturele activiteiten in het pand.

Onder beginnende urbexers circuleren ook de namen 'Chateau Pink', wellicht omwille van de ene roze kamer, en zelfs 'Chateau Pink Panther', wat al helemaal nergens meer op slaat.

De brand en de bluswerken veroorzaakten aanzienlijke schade aan het gebouw, maar toch bleven vele details mooi bewaard... Stellingen rondom de villa suggereerden op een bepaald moment dat de renovatie gestart was, maar de werken lijken inmiddels alweer te zijn gestaakt...