Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Brewery Loco

Brewery Loco

Verlaten brouwerij, gespecialiseerd in het brouwen van bieren met hoge gisting.

9 juli 2017

Brouwerij Van Honsebrouck ontstond omstreeks 1900. Emile en Louisa Van Honsebrouck verlieten toen de ouderlijke brouwerij omwille van ruzie tussen schoonmoeder en schoondochter. Ze kochten een kleine boerderij, waar ze hun eigen brouwerij stichtten. In 1922 worden de stichters opgevolgd door hun zonen Paul en Ernest Van Honsebrouck. De brouwerij bleef sindsdien in familiebezit.

Er werd oorspronkelijk voornamelijk pilsbier gebrouwen. In 1953 kondigde de derde generatie bierbrouwers zich aan wanneer Luc Van Honsebrouck Paul en Ernest opvolgt. Zijn idee├źn zorgen voor een ommekeer voor de brouwerij. Men besluit zich te specialiseren in het brouwen van bieren met een hoge gisting, zoals Bacchus. Het assortiment bevatte verder onder mer een geuze, enkele fruitbieren en verschillende kasteelbieren.

In 2010 volgde Xavier zijn vader Luc op zijn beurt op. Onder dienst bewind werd in 2016 een nieuwe brouwerij met bezoekerscentrum in gebruik genomen in het nabijgelegen Emelgem. De oorspronkelijke brouwerij in Ingelmunster werd vervolgens afgebroken.

Neem een kijkje op de website van de brouwerij voor een gedetailleerde geschiedenis van brouwerij Van Honsebrouck.