Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Brauerei zum Hirsch

Brauerei zum Hirsch

Oude en goed geconserveerde brouwerij in Duitsland.

14 september 2020

Deze brouwerij kan terugkijken op een bewogen geschiedenis en een lange traditie. Wat aan het einde van de 19de eeuw begon als een kleine familiebrouwerij evolueerde stelselmatig naar een moderne speciaalbrouwerij.

De saga begint wanneer de oprichter van de brouwerij een reeds bestaande brouwerij pachtte en besloot om tegelijkertijd zijn eigen brouwerij te bouwen. In de nieuwe faciliteit had hij genoeg ruimte om een ​​kelder aan te leggen om het bier op te slaan. Omdat er een ijskelder beschikbaar moest zijn voor de productie van bier volgens Beierse traditie, legde hij een ​​ijsvijver aan. In de nieuw gebouwde productiefaciliteit exploiteert hij brouwketels met stoom. Met de stoom uit de machine bediende het bedrijf de in 1908 aangekochte Linde-ijsmachine op een energiebesparende manier. Ondanks tegenslagen, inflatie en twee wereldoorlogen wist de brouwerij te overleven.

Na WOII trok de laatste nazaat van de oprichter zich terug uit de leiding van het bedrijf. Het beheer werd overgenomen door een vertrouwenspersoon van de familie, die vanaf dan het bedrijf gedurende 40 jaar zou leiden, samen met een ervaren pilsbrouwer. Na het dieptepunt met een jaarproductie van 5000 hectoliter klom het bedrijf stilaan uit het dal. Tegen 1950 werd er 35000 hectoliter gebrouwen. In 2008 ging de brouwerij, die inmiddels jaarlijks ruim 80000 hectoliter produceerde een alliantie aan met een gelijkaardige speciaalbrouwerij. Sindsdien kwamen deze bedrijfsruimten grotendeels leeg te staan.