Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Bavaria Cars

Bavaria Cars

Kunstproject van een excentrieke autofanaat.

9 oktober 2016

Midlifecrisis much? Toen Michael, de eigenaar van deze collectie, 50 werd, gaf hij zichzelf 50 klassieke auto's uit de jaren 50 als verjaardagscadeau. Hij parkeerde al die auto's in de bossen die zijn huis omringen om ze daar te laten vervallen... "Ik kan er niets aan doen, ik heb een morbide interesse", zegt hij opgewekt. Het "autosculpturenpark" kwam er overigens niet zonder slag of stoot. De plaatselijke overheid beschouwde het in eerste instantie immers als een illegaal autokerkhof. Er volgde een klacht wegens milieuvervuiling. Hij liet het bos met zijn roestende inhoud als "kunstproject" registreren en stelde het open voor het publiek, waarna de lokale overheid hem met rust liet.

Onder de auto's bevinden zich klassieke schoonheden als een Plymouth Savoy (1954), een Buick Special Dynaflow, een Citro├źn Traction Avant, een BMW 340, een Borgward Hansa 1500, een Moskvitch 400 (half ingegraven in de grond), een Mercedes Benz 170S (allemaal uit 1950), maar ook een Rolls-Royce Silver Wraith en een Jaguar XK120. Met die laatste won hij in de jaren 80 een Grand Prix...

Michael kocht alle auto's rond dezelfde periode in 2000. Sommigen waren al volledig gerestaureerd, zoals de Buick. Om het vervalproces te bespoedigen, smeerde hij zelfs yoghurt op de auto's. De yoghurtfermenten tastten de lak en het metaal van de auto's sneller aan. Terwijl liefhebbers van oldtimers huiveren bij het zien van deze verwaarloosde collectie, maken urban explorers een vreugdesprongetje!