Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo
  • Aquapark

Aquapark

Watertoren bij een verlaten staalfabriek.

28 januari 2017

Deze bijzonder uitgebreide site heeft zo veel verschillende fotolocaties te bieden, dat ze om praktische redenen werd opgedeeld in meerdere afzonderlijke urbexlocaties. Op het terrein vind je onder meer Black Cokes, Blue Powerplant en Salle Compresseurs.

In een industrieel complex zoals dit, waar tal van machines continu op volle toeren draaien en waar hoge temperaturen gegenereerd worden, is het uiteraard onontbeerlijk om over een voldoende grote watervoorraad te beschikken, die bovendien onder een gegarandeerde constante druk staat. Daarom tref je op de meeste staalsites ook steevast een eigen watertoren aan. Zo'n watertoren wordt al gauw overgeslagen, temeer omdat er op de site nog zoveel andere prachtige dingen te zien zijn. Toch loont het meestal wel de moeite om ook hier even een kijkje te nemen. Je kan er meestal nog onverwacht leuke plaatjes schieten.

Dit exemplaar heeft de tand des tijds relatief goed doorstaan, maar het verregaande verval wordt toch steeds meer duidelijk. De klim naar boven is niet geheel zonder risico's en het blijft toch altijd uitkijken geblazen. Roest en betonrot hebben de afgelopen jaren lelijk huis gehouden in deze watertoren. Uitkijken dus, als je je toch aan een bezoekje wil wagen...