Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Over Urban Relics

Welkom bij URBAN RELICS. Deze website is de veruitwendiging van twee passies die een groot, zo niet het grootste deel van mijn vrije tijd inpalmen: urban exploring en fotografie. De baseline "uncovering forsaken beauty" (het blootleggen van verlaten schoonheid) benadrukt de verweving van deze beide passies, namelijk het in beeld (proberen) brengen van de woeste schoonheid die ontstaat in en rond verlaten en vervallen menselijke bouwwerken, waar de natuur het terug van de mens heeft overgenomen.

Het luik fotografie is een "work in progress". Ik volgde een "basic" avondopleiding om me de basisprincipes van de fotografie eigen te maken. Eens men deze basistechnieken enigszins onder de knie heeft, wordt het vooral een kwestie van "trial and error". Ik leer nog bij iedere uitstap nieuwe dingen, nieuwe technieken, nieuwe invalshoeken, andere composities en bewerkingstechnieken. Wat het laatste betreft, volgde ik nog een jaar de basisopleiding PhotoShop. Omdat ik daar zelf het meest van houd, streef ik naar eerder natuurlijk ogende bewerkingen.

Het materiaal waarover ik momenteel beschik:

  • EOS 70D van Canon
  • EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM (uitbreiding standaardlens) van Canon
  • EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM (groothoeklens) van Canon
  • EF 50mm f/1.8 STM (prime lens) van Canon
  • Sirui T1004XL (statief)

Naast urban exploring houd ik ook van avond- en nachtfotografie en van landschaps- en architectuurfotografie. Ook daarvan vind je op deze website enkele voorbeelden. In de toekomst wil ik me zeker ook eens wagen aan straatfotografie.