Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Wijlen Campus Rooienberg

Legaal bezoek aan het inmiddels volledig gesloopte "Campus Rooienberg", verbonden aan het Sint-Norbertusinstituut voor verpleegkunde in Duffel.

Medio 2019 was dit ziekenhuis een ware hype in urbexmiddens. Iedereen moest en zou er geweest zijn, goedschiks of kwaadschiks. Het ziekenhuis  - en tegelijk ook urban exploring - kwamen negatief in de belangstelling, toen een stelletje Nederlandse youtube-nozems zich met geweld toegang verschafte tot het ziekenhuis. Ze werden er al vrij snel door de politie uit geplukt, maar tegen dan was het kwaad al geschied...

Samen met een collega-urbexer bezocht ik het ziekenhuis begin 2019, met toestemming van de brandweer, die de gebouwen op dat ogenblik gebruikten voor politie- en brandweeroefeningen. Het geheel stond op dat moment nog onder stroom èn onder alarm!

Het grote voordeel van zo'n legaal bezoek, ook al is het dan minder "spannend", is dat je ruimschoots de tijd hebt om rustig alles te verkennen en te fotograferen. Het werd al bij al een behoorlijk uitgebreide fotoreportage. De hele reeks kan je bekijken door op de link hieronder te klikken.

Reacties zijn uitgeschakeld.