Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Xyleborus: koren op mijn industriële molen

Prachtig staaltje bedreigd industrieel erfgoed, dat een treffend beeld schetst van een 19de eeuwse industriële maalderij.

Wie mijn urbex-avonturen een beetje volgt, weet inmiddels dat ik een zwak heb voor de bonte verzameling industrieel erfgoed die in ons landje te vinden is. Deze prachtige industriële korenmolen, onaangetast door vandalisme, maar des te meer door de tand des tijds, was dan ook letterlijk en figuurlijk koren op mijn molen. De magnifieke watermolen, die ook gekend is onder de naam "Old Ladies Factory", dreigt echter voor altijd te verdwijnen dank zij de bouwwoede van de zoveelste projectontwikkelaar die zich wil verrijken door het geheel om te vormen tot lelijke, zielloze en meestal veel te dure appartementen.

Ik had gelukkig nog de kans er meerdere uren ongehinderd, zij het behoedzaam rond te lopen. Behoedzaam, want omwille van een gedeeltelijke instorting van het dak van de oude molen, zijn de houten vloeren van de onderliggende verdiepingen van een zeer twijfelachtige stabiliteit... Dat mocht de pret echter niet drukken en speciaal voor jou heb ik er een uitgebreide reeks fotomateriaal meegekaapt.

Klik op de link hieronder om de volledige fotoreeks te bekijken.

Reacties zijn uitgeschakeld.