Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Usine Verre Vert

Een van de belangrijkste spelers in de Belgische glasindustrie, die jammer genoeg ten onder ging door de verwoestende concurrentie vanuit China...

Enkele jaren geleden bezocht ik deze enorme site voor het eerst. Om de een of andere reden zag ik er destijds niets interessants in. Wellicht omdat we toen al verschillende van de lege hangars vooraan op het terrein bekeken hadden en niet ver genoeg door liepen naar de achterkant van het terrein. Toen zich onlangs de gelegenheid voordeed om het terrein nog eens te verkennen, was ik in eerste instantie niet enthousiast. Ik verwachtte me immers terug aan een opeenvolging van lege loodsen. Deze keer liepen we gelukkig wel ver genoeg door tot waar al het moois te vinden is.

Ondertussen is de gewezen glasfabriek een bekende locatie geworden, hetgeen zich jammer genoeg vertaalt in de aanwezigheid van lelijke graffiti. Ik vraag me in dergelijke gevallen altijd af wat iemand bezielt om geld uit te geven aan spuitbussen verf, om die dan klakkeloos (en smakeloos) ergens leeg te spuiten... Maar goed, ieder diertje zijn pleziertje zeker?

Klik op de link hieronder om het volledige fotoalbum van deze nog steeds mooie glasfabriek te bekijken.

Reacties zijn uitgeschakeld.