Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Puits Simon

De Puits Simon was een van de belangrijkste kolenmijnen van het Lorraine-bekken in de Franse Moezelstreek, waar op 25 februari 1985 22 mijnwerkers om het leven kwamen bij een mijnbrand.

Eén van de mijnbouwsites, verbonden aan het imperium van de familie de Wendel, die we ook kennen van Bureau Central en Mine des Grimpeurs.

Na een eerdere mislukte poging in het voorjaar van 2019, toen er security actief was op het terrein, ondernamen we in het najaar van 2020 een hernieuwde poging. Het was onze eerste stop in een roadtrip door deze streek. In tegenstelling tot de vorige poging, stond er dit keer een zigeunerkamp opgesteld op de parking van het mijnbedrijf. En laat de route om op het terrein te raken nou net dwars over die parking lopen... Om de woonwagenbewoners niet te storen in hun dagelijkse routine, zochten we een andere ingang, en die hadden we al vrij snel gevonden...

Het ontdekken van deze prachtige verlaten steenkoolmijn kon beginnen. De hoofdmoot werd in beslag genomen door de lege, maar daarom niet minder imposante machinehal van de voormalige thermische centrale, met de mooie controlekamer. Ook het aanliggende douchegebouw kon nog enkele leuke shots opleveren.

Bekijk de volledige reeks door op de onderstaande link te klikken.

Reacties zijn uitgeschakeld.