Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Koekjes en staal

Op een mooie nazomerdag bezochten we twee oude fabrieken in Duitsland. In de ene goot men deeg in koekjesvormen; in de andere gesmolten ijzer in houten mallen... In beide gevallen genoten we van al het lekkers.

De oude koekjesfabriek van Brandt is een begrip in urbexmiddens. De locatie is al jaren oud en een deel van de oorspronkelijk aan weerszijden van de straat gelegen fabriek werd enkele jaren geleden al gesloopt. Ondanks vele bezoekjes aan het Duitse industrieverleden kwam het er nooit eerder van om hier te stoppen. Op een mooie nazomer zondag, op zoek naar een chill dagje exploren, besloten we om hier dan toch maar eens langs te gaan, al was het maar voor de iconische passerelle over de straat, die ooit beide delen van de fabriek met elkaar verbond...

Ondanks de gevorderde leeftijd van deze locatie, die het in het verleden al zwaar te verduren kreeg van graffitispuiters en andere vandalen, bood de fabriek nog verrassend mooie hoekjes. We namen uitgebreid de tijd om elke ruimte van elke verdieping te bekijken en kwamen thuis met een grote vangst aan fotomateriaal.

Vlak vóór de plaats waarlangs we het gebouw binnen moesten, was echter een bestelwagen met pech stilgevallen. De chauffeur liep de hele tijd telefonerend rondom het vermaledijde voertuig heen en ontnam ons zo de kans om ongezien binnen te glippen. Na een kwartiertje de kat uit de boom kijken, besloten we om eerst een back up locatie te gaan bezoeken. De keuze viel op een oude locatie, die ik als "te checken" gemarkeerd had.

Bij aankomst zagen we in eerste instantie alleen getrashte lege loodsen. Ook al zag het er niet meteen veelbelovend uit, gingen we toch op ontdekkingstocht. En maar goed ook! Achteraan de fabriek troffen we nog verschillende leuke hoekjes aan, zoals een opslagmagazijn met houten mallen en een paar mooie vervallen kantoorruimtes. 'Niet te snel opgeven' luidt dus de boodschap! Je weet nooit wat je nog aantreft wanneer je een beetje rondkijkt.

Reacties zijn uitgeschakeld.