Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Groene energie

Een spannende ontdekkingsreis doorheen een recent verlaten elektriciteitscentrale.

Deze voor 100% door biomassa aangedreven centrale werd pas zeer recent stilgelegd. De nog werkzame verlichting in de hele fabriek en de her en der verspreide zoemende generatoren gaven het enigszins benauwende gevoel dat de centrale nog actief is en dat de volgende ploeg werknemers elk moment aan de slag kan gaan. Toch was er ten tijde van ons voor 100% door adrenaline aangedreven bezoek al ruim een half jaar geen activiteit meer...

Het kostte ons al gauw een volledige werkdag om het immense gevaarte, met vele verborgen hoeken en kanten te onderzoeken. Dat resulteerde in een - voor mijn doen - tamelijk uitgebreide reeks van 33 beelden, die een mooi overzicht geven van de werking van deze thermische centrale.

Al bij al een bijzondere explore, van een mooie en indrukwekkende locatie die nog compleet onaangetast is door vandalisme en diefstal. Dat is tegenwoordig op zich al uitzonderlijk.

Klik op de link hieronder en geniet mee van deze prachtige centrale met onder meer twee magnifieke Brown Boveri stoomturbines.

Reacties zijn uitgeschakeld.