Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Fabriek des doods...

Deze verlaten grafietfabriek kende meer dan één zwarte bladzijde, zowel tijdens haar bestaan als erna en kostte zelfs aan twee mensen het leven

Moord en doodslag in een verlaten fabriek... Het zou zomaar een roman van Agatha Christie kunnen zijn, maar het is jammer genoeg de harde realiteit. Tijdens de sloop van de fabriek werd één van de werknemers in ware maffiastijl met twee kogels in het hoofd geëxecuteerd voor zijn woning, toen hij ontdekte dat malafide collega's met illegale praktijken bezig waren... Enkele jaren geleden sloeg het noodlot opnieuw toe, toen een jongen onder verdachte omstandigheden om het leven kwam tijdens een illegale rave in de verlaten fabriek.

Vandaag resten nog slecht de ruïnes van de eens bloeiende grafietfabriek, zwaar getroffen door de elementen, maar vooral ook door vandalisme en brandstichting. Toch vond een onbekende kunstenaar er de inspiratie voor een kunstwerk met bizarre hangende figuren en twee in elkaar verstrengelde figuren, die herinneren aan de 'geliefden van Pompeii'. Dat laatste was dan meteen ook de inspiratie voor de naam 'Usine Pompeii'.

Reacties zijn uitgeschakeld.