Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

De smederij van de maan

Gigantische staalfabriek, die niet alleen gewurgd werd door de algemene crisis in de staalsector, maar ook door een opeenvolging van verkeerde technologische keuzes.

Een bezoek aan deze Franse staalreus stond al lang op het verlanglijstje. Afgelopen zondag kwam het er dan uiteindelijk toch van. De sloopwerken werden inmiddels al aangevat, maar gelukkig blijft er toch nog meer dan genoeg over van deze overweldigende fabriek om de doorsnee urbexer een tijdje zoet te houden. Het werd een dagbezoek. Ruim acht uren hebben we rondgezworven door deze fabriek. Twaalf kilometer en ruim 22.000 stappen op de teller èn een hoop beeldmateriaal op de SD-kaart waren het resultaat.

Een en ander is niet zonder risico trouwens. Ook al wordt de fabriek momenteel ontmanteld, is de bewaking er nog zeer actief aanwezig. Gelukkig slaagden we erin de hele dag aan hun waakzame ogen en die van de aanwezige mobiele camera's te omkomen. De site wordt van op afstand in de gaten gehouden en er wordt regelmatig gepatrouilleerd op het terrein. Een gewaarschuwd explorer is er twee waard!

Klik op de link hieronder om de volledige en uitgebreide reeks van Forge Lunaire te bekijken.

Reacties zijn uitgeschakeld.