Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

A page right out of history

Een sinds bijna 50 jaar verlaten, maar niettemin prachtig bewaard brokje industriële geschiedenis, die teruggaat naar de begindagen van België

Onder een stralend lentezonnetje begaven we ons naar deze sinds bijna een halve eeuw verlaten zandsteengroeve, gelegen in een pittoreske Waalse vallei. Als urban explorer ben je altijd voorbereid op een moeilijk toegankelijke locatie, bij voorkeur buiten het bereik van nieuwsgierige ogen... Na een fikse wandeling langs een behoorlijk stijl bospad en een worsteling met het weerbarstige struikgewas, kwamen we tot de vaststelling dat de gekozen route niet tot het gewenste doel leidde... Terug naar beneden dan maar. Daar aangekomen, zagen we tot onze verwondering dat de hele site gewoon toegankelijk was vanaf de straatkant. Waarom het makkelijk maken, als het moeilijk ook kan,  nietwaar?

De weerbarstige bramen waren snel vergeten bij het aanschouwen van dit prachtige stukje industrieel erfgoed. Relatief onaangeroerd door vandalisme (wat tegenwoordig op zich al uitzonderlijk is), mooi bewaard en met een prachtig natuurlijk verval. Roest, zoals we die het liefste zien, in overvloed... Al bij de eerste blik had ik het gevoel dat ieder moment de wereldbekende steengroevearbeider Fred Flintstone om de hoek kon komen. Vandaar de naam "Return to Bedrock"

Klik op de link hieronder om mee te genieten van deze mooie verlaten zandsteengroeve:

Reacties zijn uitgeschakeld.