Rechtermuisklik werd uitgeschakeld voor deze website.
logo

Throwback Friday

Vandaag is het dag op dag een jaar geleden dat we met z'n zessen ons tot nu toe grootste en meest indrukwekkende urbex-avontuur ondernamen. Een kleine update van de Chernobyl-set om die verjaardag te vieren.

Vandaag precies een jaar geleden gingen we - na een dolle rit door Zaventem met een dolle Hollandse - aan boord van een toestel van Ukranian International Airlines en vlogen we een paar duizend kilometer verderop het avontuur tegemoet. Na maanden van plannen en voorbereiden was het eindelijk zover. Het werd een vijfdaagse trip, waarvan we de eerste en de laatste dag doorbrachten in de Oekraïense hoofdstad Kiev (een bijzonder mooie stad overigens, waar we toen misschien te weinig aandacht aan schonken) en de drie dagen er tussenin in de Exclusion Zone rond de onfortuinlijke kerncentrale van Tsjernobyl.

Het werd een uitstekende trip, waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Het klikte al meteen prima met onze onverschrokken gids, Serj Teslenko, die ons gedurende drie dagen de mooiste plekjes van de exclusion zone liet zien, die er voor zorgde dat we bij tijd en stond te eten kregen en dat we 's avonds een dak boven ons hoofd en een bed hadden. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind. Drie dagen lang konden we genieten van een schitterend herfstzonnetje, hetgeen de sfeer alleen maar bevorderde. Of zat die vodka-avond daar misschien ook voor iets tussen?

Kortom: een ervaring om nooit meer te vergeten! Ik kan het iedereen warm aanbevelen!

Drie dagen lang fotograferen aan een tempo dat voor ons allen boven het gemiddelde lag, leverde natuurlijk ook een schat aan beeldmateriaal op! Aangezien mijn lichtjes autistisch brein de zaken graag overzichtelijk houdt, heb ik die foto's opgedeeld in verschillende reeksen. Klik op de links hieronder om fotogewijs mee te genieten van al het moois dat we daar te zien kregen... De eerste link brengt je naar de meest recente update, namelijk die van de sportinfrastructuur in Pripyat; de tweede naar het algemeen overzicht met alle reeksen van Chernobyl.

Reacties zijn uitgeschakeld.